Termékkategóriák

Kedvenc vizeimtől messzire sodort az élet,azonban szerencsésnek is mondhatom magam,hisz a thüringiai nemzeti parkban lakom melyet számtalan patak,csermely szabdal. Az egyik 20m-re a háztól J ,így könnyen kivitelezhető egy kis meló utáni peca.

A tavalyi évben többször nagy örömöt okozott a pergetés domolykóra,az otthoni kis patakokon,azonban most a cél hal természetesen a sebes és szivárványos pisztráng ,valamint a pér .Eljött végre a tavasz! Engedélyezett a horgászat.       

            A felszerelés ugyanaz mint a domizáshoz, könnyű pergető felszerelés,esetleg UL peca. Az erős sodrás, áramlatok miatt szerintem nem a legmegfelelőbb,no de a későbbiekben majd még kitérek rá hogy szerintem miért nem az igazi.

            Az első próbálkozás egy napos vasárnap délutánra esett. A patakon a tél utáni olvadás, nagyvíz már levonult ,és a vízszint az átlagosnál magasabb,de már tisztulóban,a meder pedig nagyon változatos. A 20cm mély gyors sodrású szakaszoktól az akár 1,5 m mély lassú forgókig minden megtalálható. Egy szó: ÁLOM! Az utóbbi, mélyebb vizek vallatásával kezdtem.

    

Az első helyen elidőztem vagy egy órát, alaposan végigdobáltam a placcot mini wobblerekkel , körforgókkal,mini twisterekkel. SEMMI! L Az lehetetlen hogy nincs itt hal! Az örök dilemma: Jó időben, jó helyen, jó csalival, így hát új helyet keresek. A választásom egy visszaforgós kanyarulatra esett a külső ív alámosva, kimélyülve, fákkal árnyékolva hát kell ennél több? Egy CD3-assal indítom a vallatást,   szerencsére a külső ív velem szemben helyezkedik el. Teljesen kidobom a partszélre, kicsit hagyom sodortatni feszes zsinórral. Majd megkezdem a lassú bevontatást. Halacskám szép íven közeledik felém, majd újabb dobások. Szépen fésülöm át a vizet és talán az ötödik bevontatásnál valami megtöri a wobbler veretését egy pillanatra. Ahh! Csak valami piszok lehetett? A következő körben már jól érezhető hogy valami megcsípi, de nincs meg. Na várjatok csak! Fa hal le, fekete-sárgás bogár fel. És már „zümmög” is a víz felett. Plotty! Lassan sodródik, majd csévélek és mintha egy igazi bogár küszködne a víztetőn. Lassan megindulna felém, ha le nem marná egy apró villanás. És már táncol is életem első pergetve fogott pisztrángja a felszínen. Csukát megszégyenítő bukfencek,pörgések…..sodrásba beáll,majd a víz alatt őrjöng ez a hatalmas vadállat J WOW!!! Mire kezemben landol már kifáradt.

Kicsi sebes pisztráng, nagy öröm, rég örültem ennyire halnak. Gyors fotó, és iszkolhat vissza. Vajon ad még halat ez a haltartó hely? Nem pocskolta szét a vizet a kispajtás, és ijesztette el a többieket?  Dobom még kétszer a bogaram, de nincs jelentkező. Ilyenkor csodát tud művelni, egy teljesen más formájú,színű csali. Kapcsomba apró, élethű színű, ezüst-fekete hátú, wobbler kerül. Kicsit gyorsabb vontatással vallatom a placcot, meg is lesz az eredménye egy hasonló méretű kis sebest sikerül becsapni vele. Hihetetlen a tombolás, amit ez a pici hal véghezvisz. Bár én sem örülnék ,ha valaki egy horoggal a számban kirángatna a szobámból J Mit művelhet egy nagyobb? A konklúzió? Kis barátaim már nem csak rovarokon élnek ők már bizony húsevők. Akkor boncolgassuk csak tovább a témát. A következő kérdés??? És vajon kannibálok is? Pattintom is fel a dobozom fedelét, és fürkészek valami pisztráng v. pöttyös minta után. Fix hogy lakik itt olyan, megvan! Hornet 2-es a megoldás. Bár a hármas horgát kicsit nagynak találom. De most a halak reakciójára vagyunk kíváncsiak. Bizony nagyon szépen veret a nagyobb nyelv miatt, és mélyebben is úszik. Hiába a polár szemüveg, ha mélyre engedem eltűnik a szemem elől. Az egyik ilyen „mélyrepülés” után mintha valami árnyat látnék mögötte. Vajon gyanúm beigazolódik? Újra és újra dobok, megpróbálom lassabban vezetni, majd az egyik bevontatásnál jól látszik az utána osonó hal. De már túl közel jár hozzám a csali, az útonálló pedig óvatos. Ejh! A következő vontatásnál meg-meg állítgatom egy pillanatra, ezzel is hosszabbítva a csali játékidejét a vízben. Helyes a taktika! Cibálja is valami a botomat, puha fékem is megszólal. Sajnos nem nagyobb, csak az erős sodrásban próbál a horogtól szabadulni a sebi. Őt is tenyerembe szelídítem, majd és útnak is engedem. Itt van jelentősége a kicsit erősebb, de ugyanakkor lágy C akciós blanknak. Ami segít nekünk a halat a sodrásból kicsit erőszakosan kitessékelni. A nem túl lágy spicc pedig folyamatos kontaktust ad a csali minden rezdüléséről.  Hát ez bizony 3-0 a pecás javára. Egy helyen kb. 1 óra leforgása alatt.  

 

            Sajnos a nap már lemenőben. Megelégedem. Holnap is nap lesz, és ők bizony itt lesznek. Hazafelé sétálva a patak mentén, ígéretesebbnél ígéretesebb helyeket vélek felfedezni. Azt hiszem ráéreztem a pisztrángozás ízére, és bizony lesz ennek még folytatása......

Richey

 

 
Regisztráció

Kosár
VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

Keresés a webáruházban

Gyártók


Facebook
Hirdetés
Hirdetés
Kiadó nyaralók
Partnerek
Katalógusok
2014-es katalógusok gyártók szerint:
Hirdetés
Hirdetés